RÓLAM

EZ VAGYOK ÉN


Férj, apa, tanítvány, segítő.

Amikor 2018-ban nekem ítélték a Kopp-Skrabski díjat, azt mondták indoklásként: „Mihalec Gábor saját példáján és munkáján keresztül is sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért.”

1280

Balról jobbra: Saci (a fiunk barátnője), Boglárka, Dóri, Gábor, Viktor.

Stabil, kiegyensúlyozott, világra nyitott embernek tartom magam. Ehhez a legfőbb erőforrásom a családom.

Feleségemmel, Dórival már két és fél évtizede alkotunk egy csapatot, örömmel és egyetértésben.

Gyermekeink Viktor és Boglárka, akik maguk is továbbviszik a tudatos párkapcsolat kultúráját a saját kapcsolataikban és barátaikra gyakorolt befolyásukban. 

 

Tanulmányaim kellő alapot nyújtanak szakmai életemhez, értékrendem pedig segít eligazodni egy olyan világban, ahol gyakran nagyon képlékeny a határvonal jó és rossz között.

Multikulturális neveltetésem révén sok helyre eljutottam már, éltem három országban, egy negyedikben tanultam, négy nyelven beszélek előadói szinten.

Egyetlen képzés sem túl drága számomra, ha arról van szó, hogy begyűjtsem a legfrissebb tudásanyagot, amellyel segíthetem a hozzám forduló párokat. Dél-Afrikától az Egyesült Államokig mindenhol megfordulok (nemcsak előadóként), hogy a legjobbaktól tanuljak.

Szakmai tevékenységeim

Több mint 20 éve stabil munkahelyem mellett (a Hetednapi Adventista Egyház családszolgálatának vezetőjeként) mindig is vonzottak a szakmai kihívások. Néhány dolog, amiben részt vettem:
– A Népesedési Kerekasztal családi életre nevelő munkacsoportjában részt vettem tantervek és képzési anyagok összeállításában.
Gyűrű-kúra néven kidolgoztam Magyarország első (és eddig egyetlen) tudományosan igazolt hatékonysági párkapcsolati tréningjét. Az ehhez fűződő kutatásról Prof. Dr. David H. Olson, a világ egyik vezető párkapcsolati kutatója is hírt adott weboldalán: https://www.prepare-enrich.com/pe/pdf/research/2014/hungary_pe.pdf
– Egyetemi óraadóként tanítottam a Szegedi Tudományegyetemen és a Károli Gáspár Egyetemen. Tanítok és a közelmúltig tanszékvezetői feladatokat láttam el az Adventista Teológiai Főiskolán.
– Csizmadia Róbert barátommal közösen Magyországra hoztuk a PREPARE/ENRICH kapcsolati felmérő programot, és több mint 300 magyar szakembert kiképeztünk a használatára. Bővebben lásd: http://kettenegyutt.hu
Párkapcsolati tréningeket, konferenciai előadásokat és képzéseket tartottam már Nagy-Britanniában, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Horvátországban, Svájcban, Ausztriában, Szlovéniában, Olaszországban, Lettországban, Lengyelországban, Szerbiában, Romániában, Franciaországban, Németországban, Montenegróban és az Egyesült Arab Emírségekben.

Tanulmányaim legfontosabb állomásai:
PhD doktori képzés (Károli Gáspár Egyetem ). Értékezesésem címe: „A lelkigondozás és a pszichoterápia határkérdései a házassággondozásban.” Értékelése: 100%, summa cum laude.
Családterapeuta képzés (Magyar Családterápiás Egyesület)
Minősített családi életre nevelő képesítés (Certified Family Life Educator – Nagy Britannia)
Szociális viselkedéstudományok (MA szakkollégium – Friedensau Egyetem, Németország)
MA képzés (teológia, Friedensau Egyetem, Németország)
Főiskolai alapképzés (Adventista Teológiai Főiskola, Pécel)

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, ev. | E-mail: mihalecgabor@kettenegyutt.hu
Telefon: 06-30-664-3045 Nyilvántartási szám: 34268294
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61307/2013.

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT