eloadas-mihalec

Előadás

 Tegye rendezvényét kihagyhatatlanná! Hívjon meg előadónak!

Három Királyfi Három Királylány, Nyitott Akadémia, Ketten Együtt Nap, Házasság Hete… ez csak néhány a sok hazai rendezvény közül, amelynek színpadán előadhattam.

Mivel sok konferenciára járok, hallgatóként is tudom, mi a különbség a tényközlés és a szórakozva tanulás között, ezért előadásaim a szakmai megalapozottság és logikus felépítés mellett élvezetesek is, és tele vannak valós életpéldákkal.

Nemzetközi színtéren is rendszeresen mozgok. Az elmúlt években tartottam házasságerősítő tréningeket Svájcban, Norvégiában, Dániában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Oroszországban és Qatarban.

Plenáris előadó voltam az Egyesült Arab Emirátusokban egy 1.500 fős családi konferencián, Belgrádban egy 1.200 fős európai lelkészkonferencián és egy 200 fős norvég egészségügyi konferencián. Emellett workshopokat tartottam különféle konferenciákon Olaszországban, Franciaországban, Csehországban, Montenegróban, Németországban és Szlovéniában.

Szívesen beszélek az Ön közönségéhez is. Egyeztetésre keressen az alábbi elérhetőségeken:
06-30-664-3045 vagy mihalecgabor@kettenegyutt.hu

Áttekintés a legnépszerűbb előadásaimról:


A járvány kezdetén egy 1300 fős kutatást végeztem, amiben arra kerestem a választ, hogy mi a különbség azok a párok között, akik nyomás alatt is képesek fejlődni, valamint azok között, akik a nyomás hatására elindulnak lefelé a lejtőn. A több mint 100.000 adat statisztikai elemzése után kikristályosodott 7 gyakorlati terület, amit az előadáson valós életpéldákkal mutatok be. A közös pont mindegyikben az, hogy tanulható. Tehát megtanulhatunk erős párként működni. Ehhez pedig kész „edzéstervet” nyújt az előadás. 

A koronavírus által okozott helyzet pontosan megmutatta, hogy kinek mennyi tartaléka van. Érzelmileg, stressztűrő képességileg és anyagilag is. Az előadás során arra keresünk választ, hogy miként lehete a pénz erőforrása a kapcsolatotoknak ahelyett, hogy konflitkusforrássá váljon. Közben arra is adok útmutatást, hogy miként lehet több pénzetek; miként ismerjétek fel, hogy mit testesít meg a pénz a számotokra és ennek milyen konkrét hatásai vannak a mindennapjaitokra; megismerjük a leggyakoribb buktatókat, amelyeken házasságok zátonyra futnak; és megválaszoljuk az örök kérdést: a közös kalap vagy a külön kassza a jobb?

Milyen egy érzelmileg egészséges ember? Hogyan hat a felek érzelmi egészsége a párkapcsolat minőségére? Lehet-e ebben fejlődni, vagy a személyiséghez hasonlóan ez is egy velünk született szerkezet, amely jobbára változatlanul kíséri végig az életünket? Nehéz, a kapcsolataink sorsát meghatározó kérdések, és mély, őszinte válaszok.

Mit tegyek az autóval, amikor már 200.000 kilométert lefutott? Javíttassam, vagy inkább adjam el és vegyek egy újat? Mit tegyek a házasságommal 15-20 év után? Évtizedek óta ugyanaz a rutin, ugyanaz a ház, ugyanaz a társ… Be kell érnem a középszerűen elviselhetővel, vagy tartogat még az élet valami bizsergetően újat a számomra?

Tényleg az a nagy kérdés, hogy ki vigye le a szemetet, vagy többről van szó? A „Leviszed a szemetet?” kérdés mögött gyakran sokkal mélyebb tartalom húzódik meg. Valójában azt akarta kérdezni: „Fontos vagyok neked?” „Egy csapatban játszol velem?” „Még mindig szeretsz engem?”. Az előadásban bemutatom az utat a kimondott kérdéstől a lélek mélyén lapuló vágyik, és adok néhány eszközt arra is, hogy egy túlfűtött helyzetet átlásson és úgy oldjon meg, hogy abból mindketten győztesen kerüljenek ki.

„Minden kapcsolat más, ezért törvényszerű, hogy másként is működik. Ami az egyiknek jó, az a másiknak nem biztos, hogy bejön.” – vallják sokan. Ám a kutatások mást mutatnak. Vannak egyetemes törvényszerűségek, elvek, amelyek minden kapcsolatra egyformán érvényesek. A baj csak az, hogy nem mindenki ismeri ezeket. Az előadáson átadom a kulccsomót, amellyel biztosan megtalálja az utat párja szívéhez – és a tartós, boldog kapcsolathoz.


Hogyan előzzük meg a hűtlenséget akkor, amikor még eszünkbe sem jutott? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a szerelmi életünk évtizedekig inspiráló és beteljesítő maradjon? Apró trükkök, amelyek nagyot változtatnak a szemléletén és segítenek, hogy ne múljon el az a bizonyos szikra!

Az előadás során végigjárjuk azokat az állomásokat, amelyeket minden pár megtapasztal a közös élete során és amelyek ismerete a válások felét okafogyottá tenné. Mindent elkövetek, hogy a tanulságok átmenjenek, még az is lehet, hogy a végén dalra fakadok…

Az előadás során végigjárjuk azokat az állomásokat, amelyeket minden pár megtapasztal a közös élete során és amelyek ismerete a válások felét okafogyottá tenné. Mindent elkövetek, hogy a tanulságok átmenjenek, még az is lehet, hogy a végén dalra fakadok…


A konfliktusok akkor vadulnak el, amikor legalább az egyik fél eléri a „Pukkadj meg!” pontot, azt a pilanatot, amikor elönti a fejét az indulat és „most már minden mindegy” alapon ráborít mindent a párja fejére. Hogyan ismerjük fel ezt a pontot mielőtt még visszafordíthatatlanul magával sodorna bennünket? Hogyan hűtsük le magunkat, amikor úgy érezzük, sarokba szorítottak? Hogyan hozzuk le a plafonról a társunkat, mielőtt még robbanna? Olyan módszereket árulok el, amelyek terápiás helyzetekben sokszor többször előztek már meg vulkánkitörést.

Hogyan tudnak a titkos ügynökök annyi mindenre figyelni egyszerre? Hogyan lehet előre kiszámítani egy ember reakcióit és úgy viszonyulni hozzá, hogy a kívánt végeredmény jöjjön ki? Hogyan lehetek 100%-osan jelen az „itt és most“-ban? Vigyázat: ezekért a technikákért néhány száz éve még máglyára küldtek volna!

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, ev. | E-mail: mihalecgabor@kettenegyutt.hu
Telefon: 06-30-664-3045 Nyilvántartási szám: 34268294
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61307/2013.
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, ev. | E-mail: mihalecgabor@kettenegyutt.hu
Telefon: 06-30-664-3045 Nyilvántartási szám: 34268294
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61307/2013.
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT