Párterápia

– online és személyes konzultáció

Vannak helyzetek, amikor egy krízis feldolgozásához, vagy egy elakadásból való kibillenéshez külső segítség kell.

Keressen meg bátran, ha:
– már hónapok óta ugyanarról vitatkoznak,
– megjelent a színen egy harmadik személy,
– elhidegültek egymástól,
– valamelyikük szülei aktívan beleavatkoznak a kapcsolatukba, vagy
– valamilyen jelentős változást éltek át, és nem tudnak továbblépni.

 

Nagyon sok időt és pénzt fektettem bele, hogy a világ legjobbjaitól tanuljak Fokvárostól Seattle-ig, és pontosan értsem, mi történik a kapcsolatban. A személyes konzultációk mellett sok időt fordítok a külföldi és hazai előadói és szerzői megbízásaimra. A fennmaradó korlátozott időt szeretném olyan komoly emberekkel együtt tölteni, akik elkötelezettek és készek keményen dolgozni a megoldásért.

Szívesen dolgozom interkulturális párokkal is! Mivel több országban éltem és tanultam, akár 3-4 nyelven felváltva is képes vagyok párterápiás konzultációt tartani (magyar, angol, német és szerb). Ez a különleges adottság nagy segítség azoknak a pároknak, akik különböző nyelvi és kulturális háttérről érkeznek.

Online konzultáció

A koronavírus másfél évében hatalmas gyakorlatra tettem szert az online párterápiában, így biztonsággal állítom, hogy ugyanolyan hatékonyan tudunk dolgozni a kapcsolatukon képernyőn keresztül is, mintha együtt ülnénk ugyanabban a szobában. Ráadásul ez a módozat nagy szabadságot biztosít mindannyiunknak. Nem kötnek bennünket az országhatárok és földrajzi távolságok, és az időpontok tekintetében is rugalmasabbak tudunk lenni.

Az online konzultáció Messengeren, Facetimeon vagy más, Önnek könnyen hozzáférhető platformon történik.

Időtartama 90 perc, ára pedig 60.000 forint.

Időpont egyeztetés a 06-30-664-3045 telefonszámon, vagy a mihalecgabor@kettenegyutt.hu email címen.

A tiszteletdíj átutalását előre kérem a visszajelző emailben, vagy sms-ben küldött bankszámlaszámra.

 


Lemondási feltételek


Mindannyiunk érdeke és az egymás iránti tisztelet is azt kívánja, hogy a megbeszélt időpontokat komolyan vegyük. Az élet azonban néha hozhat előre nem látott dolgokat, így lemondásra, módosításra a következő keretek vonatkoznak:

Mivel más munkáim miatt csak korlátozott óraszámban rendelek, ezért alapvetően az a kérésem, hogy az időpont megbeszélésekor gondoljuk végig, hogy az jó-e vagy sem.

Ha ennek ellenére mégis módosítani kell, akkor az mielőbb történjen meg,  legkésőbb 48 órával az időpontig díjmentesen megtehető.

A megbeszélt időponthoz képest 48 órán belül, vagy meg nem jelenés esetén a tiszteletdíj 50%-át felszámítjuk. Következő időpont egyeztetésére csak ennek átutalása után kerül sor.

Minderre azért van szükség, mert rövid távú lemondás esetén más pár, aki esetleg hetek óta vár időpontra, jellemzően nem tudja olyan gyorsan szabaddá tenni magát. Legyünk tekintettel egymásra! Köszönöm a megértést.

Mennyire hatékony az online párterápia?

Ha 2020 előtt megkérdezte volna tőlem valaki, hogy mit gondolok az online párterápiáról, valószínűleg erőteljes kételkedésnek adtam volna hangot. Aztán jött a koronavírus, és mint oly sok mindent, amit korábban változtathatatlannak hittünk, úgy a párterápiáról való gondolkodásunkat is megváltoztatta.


A párokra nehezedő nyomás egyre csak nőtt, személyes találkozásra pedig nem volt lehetőség. Így mi, terapeuták is új utakat kerestünk a segítéshez. Miben más ez a találkozási forma, mint a személyes konzultáció?


1. A határok leomlottak
A segítségnyújtás lehetőségei egy pillanat alatt megsokszorozódtak. Nem kell már több megyét átutazni, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb terapeutát. Az országhatárok sem jelentenek akadályt, sőt az sem feltétel, hogy a pár két tagja egy légtérben, vagy akár egy országban legyen. Zoomon, FaceTimeon vagy Messengeren egyszerre hárman is beszélgethetünk három különböző helyszínről.

2. Megfigyelés „természetes élőhelyen”
A terapeuta számára egyszeriben megnyílt a lehetőség, hogy a párt otthon, a természetes közegében figyelhesse meg, ahol nem kell vendégként viselkednie egy idegen helyen, hanem egyszerűen és szűretlenül adja magát. A pár működéséről való összképhez nagyon sokat tesz hozzá ez a természetes magatartás, valamint sok esetben az otthon kinézete, berendezése is értékes információkat szolgáltat.


3. Rugalmasabb időpont egyeztetés
Mivel minden résztvevő otthonról jelentkezik be, sokkal rugalmasabb az időpont egyeztetés, hiszen nem köt bennünket az irodai hivatali idő. A terapeuta jobban tud alkalmazkodni a pár lehetőségeihez, így akár korán reggel, vagy késő esti időpontban is a pár rendelkezésére tud állni.


4. Átmegy minden érzés a kamerán keresztül?
Az empátia alapelvárás minden terapeuta felé. Ennek különböző fokozatai vannak. Az igazi mesterek képesek annak szóbeli kifejezésére is, amire a klienseik csak gondolni mernek, vagy amit csak éreznek, de még sosem mondtak ki. Ehhez azonban látniuk kell a pár tagjainak minden rezdülését, érezniük kell a beszélgetés lüktetését, dinamikáját. Ebben nagyon sokat jelent a személyes, egy légtérben való jelenlét. Itt mutatkozik meg a legjobban a különbség a gyakorlott és a kezdő segítő között. A profi képes a figyelmét a személyes jelenlétet megközelítő szinten kiterjeszteni a párra az online találkozás során is.


5. A technikai alapfeltételek fontosak
Persze ahhoz, hogy mindez működjön, nélkülözhetetlen a stabil internetkapcsolat, és kellenek a jól működő eszközök, amelyeken pontosan nyomon követhető a beszélgetés. Egy kis telefonképernyő helyett alkalmasabb egy laptop vagy asztali számítógép nagyobb monitorja. Az sem árt természetesen, ha mindenki ismeri a beszélgetésre használt alkalmazások alapvető működését, ám ezt jó eséllyel már elsajátította a homeoffice vagy a gyerekek homeschoolingja révén.
Mindezeket összevetve, 2020 márciusa óta számos sikerrel lezárt párterápiás folyamat tapasztalatának birtokában úgy gondolom, hogy az online párterápiának sokkal több az előnye mint a hátránya. Ezek miatt pedig szívesen megtartom ezt a működési módot akkor is, ha már visszatér az élet a normális kerékvágásba.

Személyes konzultáció

Személyesen itt találkozhatnak velem


Budapesten:

XIV. ker. Budapest, Móricz Zsigmond körtér 14. IV. em/1.

A metróállomástól néhány lépésre, a K&H Bank felett. A 41-es számú csengőt kell nyomni (HRCV Kft.)!

Egy ülés 90 percig tart, ára 70.000 forint. 

A terápiás beszélgetésekre előzetes egyeztetés alapján kerül sor. Keressen az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06-30-664-3045 vagy mihalecgabor@kettenegyutt.hu

(Terápiás ülés alatt nem fogadok hívást, ha nem venném fel, később visszahívom!) Kérem, tartsuk tiszteletben egymás idejét! Ha a pár a megbeszélt időpontban nem jelenik meg, akkor újabb időpontot csak az előző időpont kifizetése után egyeztetünk.

Csongrád-Csanád Megyében

Sándorfalván (Szeged mellett),
Bod Árpád u. 1-3. (Adventista közösségi ház) 

A buszpályaudvarral szemben, gyönyörű környezetben.

Egy ülés 90 percig tart, ára 50.000 forint. 

A terápiás beszélgetésekre előzetes egyeztetés alapján kerül sor. Keressen az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 06-30-664-3045 vagy mihalecgabor@kettenegyutt.hu

(Terápiás ülés alatt nem fogadok hívást, ha nem venném fel, később visszahívom!) Kérem, tartsuk tiszteletben egymás idejét! Ha a pár a megbeszélt időpontban nem jelenik meg, akkor újabb időpontot csak az előző időpont kifizetése után egyeztetünk.

Párterápia vagy pszichoterápia?


A pár- és családterápiás konzultáció nem pszichoterápiás foglalkozás. Pszichésen és mentálisan egészséges emberekkel folyik, akikkel együtt dolgozunk az elakadt, konfliktusokkal terhelt kapcsolatuk helyreállításában. Tehát szorosan véve a párterapeuta “páciense” nem a pár, hanem a pár kapcsolata, amelynek helyreállításában a pár tagjai a párterapeuta munkatársai. Ha Önnek bármilyen pszichés vagy mentális problémája van, kérem forduljon klinikai szakpszichológushoz, vagy pszichiáterhez.

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, ev. | E-mail: mihalecgabor@kettenegyutt.hu
Telefon: 06-30-664-3045 Nyilvántartási szám: 34268294
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61307/2013.
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta, ev. | E-mail: mihalecgabor@kettenegyutt.hu
Telefon: 06-30-664-3045 Nyilvántartási szám: 34268294
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-61307/2013.
ADATVÉDELMI NYILATKOZAT